Ulike logo typer: Hvilken burde du velge?

Woman designing logo

I en verden stappfull av merker er det essensielt å velge en visuell identitet som får deg til å skille deg ut og appellerer til din målgruppe. Wordmarks, monogrammer og ikoner er alle sterke alternativer, men hvilken bør du velge for din bedrift?
La oss utforske hver og gi anbefalinger basert på ulike scenarier.

Wordmarks

Wordmarks, som Coca-Cola's stiliserte skrift eller Google's enkle logo, er ideelle når merkenavnet ditt er sterkt og lett gjenkjennelig. De fungerer godt for selskaper som ønsker å formidle klar og direkte informasjon. Anbefales for: etablerte selskaper med sterke merkenavn som ønsker tydelig kommunikasjon.

Wordmark logo
Et eksempel på wordmark logo designet av meg, Elise Venolum :)

Monogrammer

Monogrammer, er initialene til en bedrift, eller kun en enkelt bokstav. Louis Vuitton's "LV" eller IBM's stiliserte initialer, er flotte alternativer for selskaper med lengre eller komplekse navn. De gir et stilisert og kompakt uttrykk som er estetisk tiltalende. Bruk av monogram gjør det også enklere for et merke å bevege seg inn i nye områder, uten å være begrenset av sitt fulle navn. Anbefales for: selskaper med lengre navn som ønsker et elegant og minneverdig design.

Monogram logo
Et eksempel på Monogram. Designet for Noia Studio. Et monogram er ikke en logo før den er i kominasjon med et wordmark.

Ikoner

Ikoniske logoer, som Apple's bitten eple eller Nike's swoosh, er kraftige symboler som gir umiddelbar gjenkjennelse. De er ideelle for selskaper som ønsker å bygge sterke assosiasjoner med et visuelt element. Simplisitet i logoen er essensielt for at den skal være gjenkjennbar og minneverdig. Anbefales for: innovative selskaper som ønsker å skape sterke visuelle merkevareinntrykk.

icon logo on photo background
Her er et eksempel på et ikon. Et ikon er ikke en logo før den er i kominasjon med et wordmark, så ikonet på toppen er kun et ikon ikke en logo. Ikonet på bunnen i kombinasjon med et wordmark er en logo.

Mine anbefalinger

Nedenfor kan du lese om hvilke anbefalinger til logo valg jeg har for ulike scenarioer. Finn det som passer din situasjon og bedrift best!

Scenario 1: Oppstart med begrenset kjennskap
- Velg en ikonisk logo for å skape umiddelbar gjenkjennelse og bygge en visuell identitet fra grunnen av.

Scenario 2: Etabler selskap med sterkt merkenavn
- Wordmarks fungerer best for å forsterke eksisterende merkenavn og gi klar kommunikasjon. F.eks Coca Cola.

Scenario 3: Lange eller komplekse bedriftsnavn
- Monogrammer gir en elegant og kompakt løsning for å representere lange eller komplekse navn på en minneverdig måte. F.eks IBM.

Scenario 4: Visuelt appell for innovative bransjer
- Ikoniske logoer gir en moderne og visuelt tiltalende tilnærming, spesielt egnet for selskaper i innovative bransjer. F.eks Apple.

Business meeting
Her er et eksempel på et ikon. Et ikon er ikke en logo før den er i kominasjon med et wordmark, så ikonet på toppen er kun et ikon. Ikonet på bunnen i kombinasjon med wordmark er en logo.

I valget mellom wordmarks, monogrammer og ikoner, er det viktig å vurdere merkevarens karakter, målgruppen og bransjen din bedrift opererer i. Utforsk mulighetene, og husk at konsistens er nøkkelen til en vellykket visuell identitet. Enten du velger tydelig kommunikasjon, eleganse eller umiddelbar gjenkjennelse, vil den riktige visuelle identiteten sette ditt merke på kartet og bidra til langvarig suksess.

Les mer om merkevarebygging her:

Konsekvent merkevareidentitet: Bygg en minneverdig merkevare

Er du klar til å gi din merkevare en visuell oppgradering? Jeg Elise, fra EV Branding, tilbyr profesjonelle grafiske design tjenester, som er skreddersydd for å hjelpe deg med å skape en minneverdig visuell identitet, som resonnerer med dine kunder! Kontakt meg i dag for å starte din reise mot en merkevare som skiller seg ut!

Sjekk ut vellykkede prosjekter under!